Música Fa 4 anys

Codea Studio crea l’estètica de Mixtape

Qui cregui que les mixtapes eren cosa dels 90s, està equivocat. Potser el format sí, però no el concepte.

Les mixtapes van revolucionar la indústria musical del seu moment igual que els artistes que participen en el programa Mixtape han revolucionat l’escena musical urbana espanyola.

El programa es va estrenar el passat mes d’octubre a Playz. Retrata un moment cultural rellevant liderat per una generació d’artistes transgressors que han canviat les normes. Mixtape està narrat en primera persona per 24 protagonistes com Rosalia, el canari Bejo, C Tangana, Yung Beef o María José Llergo, entre d’altres. Al llarg de 7 capítols, comparteixen els seus orígens, vivències, dificultats, aliances i context.

La música urbana és un gènere que es defineix per allò que nega. Durant molt de temps, l’escena musical urbana al nostre país suposava un insult per a la indústria perquè es desmarcava de tot el establert.

Com a resultat, l’escena urbana ha creat els seus propis codis, sovint malinterpretats. Es tracta d’un fenomen transversal que no es limita a un estil musical, també abasta altres espais de la vida cultural, com l’estètica.

Mixtape, és una producció de RTVE en col·laboració amb Goroka, membre de la comunitat de Poblenou Urban District, una productora amb una mirada diferent, especialitzada en explicar històries que emocionen i connecten amb el públic. Com tot queda a casa, la direcció d’art i el disseny gràfic és obra de Codea Studio que, com Goroka, també formen part de Poblenou Urban District. Per Mixtape, van utilitzar la iconografia velles cintes de casset com codis de barres, icones de drets d’autor, títols barrejats i colors vius.

Codea Studio té en comú amb els artistes que apareixen en Mixtape la valentia i la passió pel que fan. Els dissenys de Codea Studio són una barreja de moltes disciplines.

L’apropiació és un tret molt característic de la música urbana, de manera que també ho és en tots el elements gràfics de Mixtape. Per presentar a cada artista, es va utilitzar la tipografia que ells mateixos fan servir en les seves mixtapes, vídeos o perfils d’IG per així mantenir fidelment l’estil propi i únic de cada un.

Si encara no saps de què estem parlant, comença pel “Origen” amb C.Tangana, Daniel Madjody, Somadamantina i a Papi Trujillo!